Klinik Psikolog, Yazar
“Üstünü kapattığımız her şeyin altında kalırız.”
Nerede Yaşıyor?
İstanbul
Konuşma Konu Başlıkları
- Gel Yeniden Başlayalım (Yaşam Hikâyemiz ve Bugünkü Hayatımıza, Seçimlerimize Etkisi)
- Beni Ne Durduruyor? (Direnç ve Hayat Motivasyonu)
- Kaygılarımızın Anlamı ve Kaygıyla Baş Etme Mekanizmaları
- “Ben” Olmak, Ekip Olmak, Etkileşimde Olmak
- Affedebilmek, Vazgeçebilmek ve Kendini Gerçekleştirmek
- Gözüm Üzerimde (Performans Kaygısı)
- Ne Bu Güzellik! (Güzellik Algısı, Estetik Kaygılar ve İnsan Psikolojisine Etkisi)
YAŞAM ÖYKÜSÜ
23 Aralık 1983’de İstanbul’da doğdu. 12 yaşında bölgesel bir radyoda yaptığı çocuk programlarıyla radyoculuğa başladı. Sonraki yıllarda Radyo ve Tv programlarına çeşitli yerel/ulusal kanallarda yayıncı ve radyo yöneticisi devam etti. 2002 yılında üniversite eğitiminde Psikoloji bölümünü seçti ve sonrasında Klinik Psikoloji alanında yüksek lisans eğitimini tamamladı.
Eğitim hayatı boyunca medyadaki çalışmalarına devam etti. 2009-2012 yılları arasında JoyTurk’ün Radyo Müdürlüğü görevini sürdürdü. Bu dönemde başarılı sanatçıların ve orkestraların katılımıyla başlattığı akustik performans programlarında yapımcı olarak görev aldı. Bilgi Üniversitesi Sinema- Televizyon Bölümü’nde hem bir program hem de bir lisans dersi olarak başlattığı “JoyTurk Akustik” programı yıllarca devam etti. Diğer yandan Doğuş Yayın Grubu’nun müzik kanallarında “Doksanlar”, “Akustik”, “İyi ki”, “20 Dakika” isimli programlarda program yapımcısı ve sunucu olarak yer aldı. NTV’de yayınlanan “Rubato ile Başka Şarkı” programının yapımcılığını üstlendi.
Uzmanlık alanı Klinik Psikoloji olan Gökhan Çınar, 2007 yılından bugüne psikoloji alanında eğitim ve klinik çalışmalarını sürdürdü. Bir psikoterapist olarak Geştalt Terapi Yaklaşımı’nı benimsedi. Türk Psikologlar Derneği ve Geştalt Terapi Derneği üyesi olmasının yanı sıra Oyun Terapileri Derneği’nin de kurucu üyelerinden biridir.
Lisans ve yüksek lisans psikoloji eğitimi sonrasında doktora eğitimini sinema-tv alanında sürdürdü. İnsan doğası, çocuk-ergen gelişimi ve psikoterapi üzerine yazıları çeşitli dergi ve kitaplarda yer aldı. 2017 yılından bugüne, Kafa Dergisi’nde “Terapist Kafası” isimli bölümde yazıları yayımlanmaktadır. 2018’de çıkan ilk kitabı “Geçecek mi?” de hayatın farklı dönemlerini, şahit olduğu insan hikâyelerini, duygu, düşünce ve davranışlar üzerindeki terapist gözlemlerini okuyucusuna aktardı. İkinci kitabı “Benim Evim Neresi?” ile aidiyet kavramını anlattı. Önce Youtube sonra EXXEN platformunda gerçekleştirdiği ve YouTube’da devam ettiği Katarsis programı ile büyük beğeni kazanan Gökhan Çınar, Tv8’de yayınlanan “Paylaş Benimle” isimli programıyla kitlelere psikolojik okur yazarlığı anlatmayı amaçladı. Pandemi ve deprem dönemlerinde “Herkes İçin Ruh Sağlığı” “Sağlık Çalışanları Psikolojik Destek Girişimi“, “Yanındayız Karavanı”, gibi projelerin kurucu ekiplerinde yer aldı. “Gel Yeniden Başlayalım” seminer serisiyle Türkiye’de ve Avrupa’da yüzün üzerinde şehirde insanlarla buluşmaya devam ediyor. Dijital platform, sosyal medya ve Tv ekranlarında yeni program içerikleri ile de kitlelere ulaşmayı sürdürüyor.
Uzmanlık Alanları:
- Kaygı Bozuklukları
- Korkular
- Travma Sonrası Stres Bozukluğu
- Ergenlikte Bilişsel, Duygusal, Fiziksel ve Cinsel Gelişim
- Aile İçi İletişim ( Etkileşim, Kaliteli Zaman Geçirme, Ortak Karar Alma ve Uygulama, Sorun Çözme Becerileri, Etkin ve Katılımcı İletişim)
- Sosyal Alanda Var Olma, Arkadaş Seçimleri ve İletişim Becerileri
- Gelecek Planlama ve Mesleki Yönelim
- Depresyon
- Özgüven, Özdeğer, Özsaygı
- Takıntılar
- Sosyal Fobi ve Sosyal Atılganlık Eğitimi
- Öfke Kontrolü ve Stres Yönetimi
- Uyum Sorunları
- Fobiler
- Panikatak
- Sınav Kaygısı ve Başarı Motivasyonu
- Dikkat ve Konsantrasyon Problemleri
- Yeme Bozuklukları
- Uyku Sorunları
- Aile ve Okul Danışmanlığı
Sosyal medya hesapları